ÇOCUKLA AİLE BİRLEŞİMİ

MVV Çocugun Yaninda İkamet Amacli Aile Birlesimi

Çocuğun yanında ikamet amaçlı aile birleşimi

1) Vize müracaatı esnasında geçerliliği olan, imzalanmış 10 yıldan eski olmayan ve en az 2 boş sayfa içeren bir Türkiye Cumhuriyeti pasaportu. Pasaportunuz talep edilen vize süresi bitiminden sonra üç ay daha geçerli olması gerekir. Pasaportunuzun birinci, ikinci ve son sayfasının fotokopilerinin de ibraz edilmesi gerekmektedir. Varsa eski pasaportlarınızı da ibraz etmeniz gerekmektedir.

Not: Eski pasaportunuz kayıp ya da çalınmış ise, bir polis raporu sunmalısınız.

2) Başvuru sahibi tarafından tam olarak doldurulmuş ve imzalanmış bir vize başvuru formu. Ebeveynin pasaportunda kayıtlı çocuklar için ayrı bir başvuru formu doldurulması gerekir. Başvuru formlarını vize bölümünün girişinden veya www.mfa.nl/ist adresinden ücretsiz temin edebilirsiniz.

3) Son zamanlarda önden çekilmiş arka fonu beyaz fotoğraf. (6 aydan daha eski olmamalı) Bkz. Fotoğraf açıklamaları

4) çocuğunuzun/çocuklarınızın pasaport fotokopisi (tüm yazılı ve damgalı sayfalar) ve varsa oturum kartı

fotokopisi;

5) 6 aydan eski tarihli olmayan orijinal uluslararası doğum belgesi (Formül A) ve fotokopisi

6) medeni halinizi gösteren 6 aydan eski tarihli olmayan orijinal nüfus kayıt örneği

7)Siz ve kalacağınız kişi arasındaki resmi aile bağını gösteren, 6 aydan eski tarihli olmayan, apostil damgalı, tercüme edilmiş onaylı vukuatlı nüfus kayıt örneği, Nüfus kayıt örneğinde anne, baba, erkek/kız kardeşler, eş ve tüm çocukların isimleri yer almalıdır.

MVV Resit Olan Çocugun Anne Baba Yanında İkameti

Reşit olan çocuğun anne/baba yanında ikameti

1) Vize müracaatı esnasında geçerliliği olan, imzalanmış 10 yıldan eski olmayan ve en az 2 boş sayfa içeren bir Türkiye Cumhuriyeti pasaportu. Pasaportunuz talep edilen vize süresi bitiminden sonra üç ay daha geçerli olması gerekir. Pasaportunuzun birinci, ikinci ve son sayfasının fotokopilerinin de ibraz edilmesi gerekmektedir. Varsa eski pasaportlarınızı da ibraz etmeniz gerekmektedir.

Not: Eski pasaportunuz kayıp ya da çalınmış ise, bir polis raporu sunmalısınız.

2) Başvuru doldurulmuş ve imzalanmış bir vize başvuru formu. tarafından tam olarak sahibi Ebeveynin pasaportunda kayıtlı çocuklar için ayrı bir başvuru formu doldurulması gerekir. Başvuru formlarını vize bölümünün girişinden veya www.mfa.nl/ist adresinden ücretsiz temin edebilirsiniz.

3) Son zamanlarda önden çekilmiş arka fonu beyaz fotoğraf. (6 aydan daha eski olmamalı) Bkz. Fotoğraf açıklamaları

4) Ebeynin pasaport fotokopisi (tüm yazılı ve damgalı sayfalar) ve varsa oturum kartı

fotokopisi;

5) 6 aydan eski tarihli olmayan orijinal uluslararası doğum belgesi ve fotokopisi;

6) -Bekar olduğunuza dair, 6 aydan eski tarihli olmayan, yeminli tercüman tarafından tercüme edilmiş ve kaymakamlık tarafından tasdik edilmiş ve apostil damgası olan orijinal nüfus kayıt örneği

7) -Apostil damgası vurulmuş ve yeminli tercüman tarafından tercüme edilmiş, 6 aydan eski tarihli olmayan onaylı vukuatlı nüfus kayıt örneği ve fotokopisi. Nüfus kayıt örneğinde anne, baba, erkek/kız kardeşler, eş ve tüm çocukların isimleri yer almalıdır.

 Siz ve kalacağınız kişi arasındaki resmi aile bağını gösteren, 6 aydan eski tarihli olmayan, apostil damgalı, tercüme edilmiş onaylı vukuatlı nüfus kayıtörneği

 Uyum sınavını geçtiğini gösteren sınav sonucu

 

MVV Resit Olmayan Çocuğun Anne Baba Yanında İkameti

Reşit olmayan çocuğun anne/baba yanında ikameti (aile birleşimi)

1) Vize müracaatı esnasında geçerliliği olan, imzalanmış 10 yıldan eski olmayan ve en az 2 boş sayfa içeren bir Türkiye Cumhuriyeti pasaportu. Pasaportunuz talep edilen vize süresi bitiminden sonra üç ay daha geçerli olması gerekir. Pasaportunuzun birinci, ikinci ve son sayfasının fotokopilerinin de ibraz edilmesi gerekmektedir. Varsa eski pasaportlarınızı da ibraz etmeniz gerekmektedir.

Not: Eski pasaportunuz kayıp ya da çalınmış ise, bir polis raporu sunmalısınız.

2) Başvuru doldurulmuş ve imzalanmış bir vize başvuru formu. tarafından tam olarak sahibi Ebeveynin pasaportunda kayıtlı çocuklar için ayrı bir başvuru formu doldurulması gerekir. Başvuru formlarını vize bölümünün girişinden veya www.mfa.nl/ist adresinden ücretsiz temin edebilirsiniz.

3) Son zamanlarda önden çekilmiş arka fonu beyaz fotoğraf. (6 aydan daha eski olmamalı) Bkz. Fotoğraf açıklamaları

4) Ebeynin pasaport fotokopisi (tüm yazılı ve damgalı sayfalar) ve varsa oturum kartı

fotokopisi;

5) 6 aydan eski tarihli olmayan orijinal uluslararası doğum belgesi ve fotokopisi;

6) Eğer ebeveyniniz resmi nikahlı değil ise veya başka bir ilişki/evlilik sonucu doğduysanız

ebeveynin velayetiniz ile ilgili mahkeme kararını ibraz etmeniz gerekir. Eğer resmiyeti

olmayan birliktelik sonucu doğduysanız,Türkiye’de kalan anne/babadan muvafakat name ibraz

etmeniz gerekir. Bu belgenin yeminli tercümana tercüme ettirilmiş ve kaymakamlık tarafından

tasdik edilmiş, apostil damgalı olması gerekir.

7) Eğer 15 yaş ve üstü iseniz:

-Bekar olduğunuza dair, 6 aydan eski tarihli olmayan, yeminli tercüman tarafından tercüme edilmiş ve kaymakamlık tarafından tasdik edilmiş ve apostil damgası olan orijinal nüfus kayıt örneği

8) Kendi çocuklarınız üzerinde artık velayetinizin veya bakımla hükümlü olmadığını gösteren imzalı, tercüme edilmiş beyan

hollandaya,yerleşim,vizesi,çocukla,aile,birleşimi,reşitçocuk,reşit,olmayançocuk,hollanda,hollandaca,hollandada